Ben ik weer!!
Door: Thabor
Blijf op de hoogte en volg Thabor
23 April 2011 | India, Poona
Voor de rest gaat het allemaal erg goed. Op het werk heb ik al aardig mijn plek gevonden en alles wat op mij afkomt is zeer leuk, zeer leerzaam en vooral zeer uitdagend. Ik begin het totale team nu beter te leren kennen, en ook de verschillen met werken in NL. De cultuur is toch wel zodanig anders, dat het soms voor mij lastig is om ergens de vinger op te leggen. Ondanks dat er wellicht wat problemen zijn hier en daar (zal niet in detail treden), merk ik vooral dat de werklust enorm is en iedereen bereid is om alles ervoor te geven om ergens een succes van te maken.
Met het appartement is ook alles goed. Ik heb nu een maid op proefperiode. Zij komt elke dag om 07:00 uur, daarna ga ik rustig aan douchen en dan naar kantoor. Alles in het appartement is nu ook aanwezig (Airco, koelkast, etc.) en gisteren heb ik al mijn koffers uitgepakt. Het beertje van Anne heeft nu z'n plekje, Rob en Trea staan in de kast en de verjaardagskalender van toneel heeft ook zijn eigen stek. Daarnaast is Opa bij mij, dus dat is ook goed. Tot en met 28 mei is er elke dag cricket (IPL) en dat is enorm gaaf om te zien, ben helemaal cricket minded geworden....leuk die battle tussen Ajax, Twente en PSV, maar Mumbai Indians, Kings XI Punjab en Pune Warriors klinkt toch een stuk spannender ;-)...ik zou bijna op 4 mei naar een wedstrijd gaan in Mumbai, maar helaas zijn alle kaarten al uitverkocht. Dus ja, alles gaat goed...het leven is op veel vlakken niet veel anders dan in NL, ook hier doe je de boodschappen gewoon bij de SPAR of een bazaar, de malls verkopen gewoon allerlei soorten kleding, ze hebben hier ook gewoon een soort V&D...en het enige echt lastige is dat ik niet mobiel ben, dat blijft echt een groot probleem. Ik moet dus echt nog uitzoeken hoe ik gemakkelijk met de Riksha kan reizen, zodat ik mij wat vrijer voel. Volgende week woensdag vertrek ik in ieder geval naar Finland voor een paar dagen, wellicht nog even langs Noorwegen en dan weer terug naar India. De immigratie is maandag als het goed is ook afgerond, dus dan mag ik hopelijk het land weer uit en vooral weer in. Erg leuk dus allemaal, besef mij alleen dat ik geen kleren bij me heb voor een koud Scandinavisch land.....voel met net een Indiër...
23 April 2011 - 17:56
Peter En Joke:
Leuk lang verhaal zeg! Wel sneu dat je nu toch weer ziek geworden bent. Het kost gewoon wat tijd om aan alles te wennen he. Maar aan die maid wen je vast heel gauw, wat een luxe he, bofferd! Wat ontroerend om te lezen dat Rob en Trea in de kast staan en de toneelkalender ook een plek heeft! Moet je nagaan, de VATV in Indië :-)
Oh jee, ja dikke kleding voor Scandinavië, alhoewel, daar is het op dit moment ook best goed. Nou lieverd, doe kalm aan en geef jezelf de tijd. Trek dus ook je grenzen (luister maar naar paps en mams...hihihi)
xxx
van ons -
24 April 2011 - 11:16
Annie:
Kan die maid ook voor je koken zonder kruiden, misschien dat het helpt om het eten binnen te houden.
Of misschien zelf eens proberen om een Hollands potje klaar te maken.
Op den duur went het wel, maar voor nu is dat niet fijn zeg!!!!!
Hopelijk is het in Finland net zulk weer als nu in Ned, dan heb je geen dikke kleren nodig.
In ieder geval, fijn je te volgen en take care. -
25 April 2011 - 12:03
BV En BM:
Liefje,
Wat vervelend dat je nu weer ziek bent. Hier even wat tips van BM:
- voorverpakt brood in de ochtend en middag. In de avond alleen Roti..vooral geen Bhaat.
- Geen thee drinken (zit melk in en cardemon) is niet goed voor je buik.
- Natuurlijk (maar dat deed je wel denk ik) veel water drinken.
- Zo min mogelijk kruiden nuttigen.
Kortom even afzien dus.
Komt allemaal wel goed schatje.
Hou je rustig daar.
Onze eerste BBQ zit erop, ik moet zeggen we hebben je wel gemist hoor!!
Hou je taai en succes in Scandinavie. Wel raar hoor dat je dan zo dichtbij bent en tegelijkertijd zo verweg.
We denken aan je..
kusjes van BM en BV, Darik en Kiran -
25 April 2011 - 17:29
Thabor:
Hee lieve schatten allemaal.....ik ben maar 1 dagje ziek geweest, enorm veel geslapen (16 uur) en sinds zondag is het weer helemaal goed. Dus.......ja, wel gewoon Bhaat, wel gewoon kruiden en vooral lekker genieten van al het heerlijke fruit (vooral de watermeloen.....4 kg schoon aan de haak voor nog geen 50 cent...)....komt wel goed dus....ik hou mijzelf goed in de gaten en drink enorm veel....dankjulliewel voor de lieve zorgen!! -
25 April 2011 - 20:40
Kanga:
Haa lieve schat,
Gelukkig gaat het alweer beter...de buren gingen nog bezorgd overleggen wat je wel en niet moet eten/drinken...ik had al het flauwe idee dat het beter ging omdat je gewoon bent gaan werken. Ja, we hebben de eerste 2 bbq's van het seizoen alweer gehad. De eerste "gewoon" dus stokbrood, sla, vleesj...de tweede bestond uit gewokte nasi uit de Weber samen met de Hoonies van nummer 31. Het draait gewoon door en tegelijk missen we jouw aanwezigheid. Wetende dat je elke dag heerlijk eet in India maakt het weer in balans, ookal moet je een beetje op de darmen letten.
Hier op nummer 29 is de praktijk geverfd en bijna helemaal ingericht. Het was effe hard werken maar met resultaat. Muren zijn fris wit ipv vaalgeel, de boeddha staat prachtog evenals de spiegel. Ik heb je plant onder de douche gezet en enigszins gesnoeid. Hij heeft het prima naar zijn zin zo te zien. Ik voel me net een fosterparent.
Veel succes met de voorbereidingen om naar het koude Scandinavië af te reizen en tot snel!
Knuf, -
26 April 2011 - 12:57
Sandra:
Maid, iedere dag...maak je het dan zo vuil?? Maar goed fijn dat je steeds meer je plekkie vind...nu nog vervoer.
Geniet ook van Finland en Noorwegen als het lukt, want dat zijn pas echt heel fijne landen!
Groetjes Sandra